Що приготувати на зиму

Що закрутити на зиму?

Що закрутити на зиму Найпопулярніші овочі для закруток — огірки та помідори. Їх закривають просто так чи роблять з них різні салати. Також консервують кабачки, баклажани, квасолю, щавель, квасолю, горошок.

Як закривати консервацію?

Щоб закрити консервацію, між банкою та простерилізованою кришкою поміщають кільце з еластичної гуми, а зверху їх притискають спеціальним затискачем. Стерилізують такі кришки так само, як і скляні банки – в окропі чи духовці.

Коли можна закривати огірки на зиму?

Огірок дозріває ще в липні, але такі ранні плоди можуть бути гіркими. У серпні вже настає оптимальний період, щоб заготовлювати мариновані огірки і слабосолоні огірки. Одночасно з огірками неодмінно закривають помідори. Вони з'являються ще з липня, але лише в серпні стають придатними для консервування.