Гарбуз абрикосовий опис

Що є особливістю насіння гарбуза?

Гарбузове насіння — джерело клітковини. Клітковина разом із високим вмістом харчових волокон покращує роботу травної системи. Крім того, дієти з великою кількістю клітковини також знижують ризик серцево-судинних захворювань, цукрового діабету другого типу та ожиріння.

Кому не можна їсти гарбузове насіння?

У 100 г насіння міститься 559 калорій. З обережністю потрібно вживати гарбуз в сирому вигляді. Особливо людям із запальними захворюваннями шлунково-кишкового тракту, а також тим, у кого є проблема каменів в жовчному міхурі і нирках. Адже овоч має жовчогінну дію і може провокувати утворення каменів.

Яка врожайність гарбуза?

Середня врожайність — в межах 0,5-0,7 т/га, хоча деякі фермери називають цифру в понад 1 т/га. Закупівельна ціна насіння. Дуже різна в залежності від регіону трапляється від 120 до 160 грн/кг або приблизно €3/кг.

Гарбуз — Вікіпедія
Гарбу́з (Cucurbita), рідко кабак — родова назва рослин з родини гарбузових. Однорічна трав’яниста рослина з повзучим стеблом, п’ятилопатевими листками та великими жовтими квітками. Вирощують її на городах і баштанах. В умовах України вирощують три види гарбуза — …