Чи потрібно мити курку перед заморожуванням

Чому не можна мити курку?

Бактерії на сирій курці небезпечні для нашого здоров'я. Серед них найбільш відома – сальмoнела. Багато хто сподівається, що, якщо помити цей продукт перед готуванням, це допоможе вирішити проблему, але все зовсім не так. Через бризки бактерії переміщуються на раковину, кран і ваші руки.

Як мити м’ясо?

Очистити м'ясо можна, швидко промивши під крижаною водою і витерши паперовим рушником. Після цього потрібно відразу ж викинути використану серветку та ретельно вимити руки з милом. В інших випадках м'ясо мити не потрібно.

Як помити курку?

Промийте курку в холодній проточній воді, видаліть з тушки жир — він може бути джерелом цього неприємного запаху. Намагайтеся обполіскувати птицю акуратно, щоб обійтися без бризок: разом з мікрокраплями води легко рознести бактерії з м'яса по всій кухні. Саме тому курку, м'ясо і рибу мити взагалі не радять.

Як помити курку перед приготуванням і чи треба це робити