Цибуля

Яку користь дає цибуля?

Цибуля багата на вітаміни групи B, включаючи фолієву кислоту та вітамін B6, які відіграють ключову роль у метаболізмі, виробництві еритроцитів і функції нервів. Вона є хорошим джерелом калію, мінералу, що грає важливу роль у роботі нирок, скороченні м'язів, нормальній роботі клітин.

Кому не можна їсти зелену цибулю?

Як варіант – зелень можна обробити термічно. При цьому всі необхідні вітаміни та корисні речовини залишаються. Руколу, щавель, зелену цибулю – не варто вживати алергікам, а також людям з індивідуальною непереносимістю.

Кому не можна їсти цибулю?

Краще не їсти цибулю в разі гіпертонії, тому що вона здатна підвищувати артеріальний тиск. За бронхіальної астми цей продукт також протипоказаний, тому що може спровокувати напад. Якщо у вас є такі захворювання печінки, як жировий гепатоз, гепатит, цироз, краще їсти цибулю з обережністю.

Цибуля — Вікіпедія
Цибу́ля , часник (Allium), — рід багаторічних рослин родини амарилісових, що налічує приблизно 990 видів. Раніше за класифікацією Кронквіста належав до лілієвих.