Жито в яких продуктах

Зерно жита використовується для виготовлення певних сортів хліба (український хліб має 20-80% житнього борошна), пива, віскі, горілки та інших продуктів, також часом споживається в їжу цільне зерно, приготовлене у вигляді каші.

Де найбільше вирощується жито?

Список країн за виробництвом житаРедагувати

ПозиціяКраїнаВиробництво в 2016 (тисяч тонн)
1Росія2541
2Німеччина3174
3Польща2200
4Білорусь651

Яка крупа з жита?

Цільнозернова крупа. Крупа житня недроблена виробляється з зерна жита шляхом його лущення та щадного шліфування. За кольором ― від світло-бежевого до світло-коричневого.

Де найбільше вирощують жито в Україні?

За валовим збором культури наразі лідирують Житомирська (51,1 тис. тонн), Волинська (49 тис. тонн) та Чернігівська (42,1 тис. тонн) області.

Жито: склад, калорійність, користь, рецепти
Калій — 510 мг; Кальцій — 24 мг; Магній — 110 мг; Натрій — 2 мг; Фосфор — 332 мг.