Заготівля виноградних живців

Оптимальний розмір живців – на 6 бруньок. Нижній зріз живця повинен проходити на 2 см нижче за першу бруньку, а верхній – на 2-3 см вище шостої. Терміни заготівлі живців різняться залежно від клімату регіону, але в середньому це краще робити з кінця вересня до кінця жовтня, під час передзимового обрізання винограду.7 вер. 2022 р.

Коли заготовити живці винограду?

Розведення винограду має кілька етапів. Живці заготовлюють у вересні-жовтні, а пророщують – у лютому. Тож успішне вирощування ліани залежить від нарізки відповідних пагонів, правильного зберігання посадкового матеріалу і створення умов для пророщування.

Як садити виноград живцями?

Восени відра з живцями ставлять в прохолодне місце, в льох або підвал, а навесні висаджують на садовій ділянці. Місце для висадки живців потрібно добре розпланувати, щоб надалі кущі добре розвивалися. Дуже важливо згрупувати сорти за призначенням, оскільки їх висадка має різний інтервал.

Як правильно підготувати молодий виноград до зими?

Крім підгодівлі і обрізки, підготовка до зими винограду включає ще й рясний полив. Він потрібен, щоб рослина отримала потрібну кількість вологи перед холодами. Насичення вологою захищає кореневу систему від замерзання взимку, оскільки підгодований вологою ґрунт менше промерзає.

Заготівля живців винограду восени і зберігання: як зберігати …
Для розмноження винограду можна застосовувати зелені живці. Готують їх навесні, за 2 тижні до вступу рослини у фазу цвітіння. Насамперед, вибирають здорові пагони. На зрізаних черешках зберігають за 2 вічка, а листові пластинки обрізають наполовину. Увага! Процедуру рекомендується …