У більшості випадків пари вибирають круглий триярусний торт із бісквіту з кремом. Такі весільні торти відмінно доповнюють ягоди, прикраси з глазурі та мастики. Тим, хто віддає перевагу більш легким десертам, підійде торт-суфле. Відкритий торт з медових чи горіхових коржів найкраще виглядає на весіллі в еко-стилі.
Безпрограшні варіанти начинок для ідеального весільного торта:
- Легкий йогуртовий мус із прошарком із ягід.
- Сметанний крем із шоколадною крихтою на повітряному шоколадно-вершковому бісквіті.
- Ніжне сирне суфле зі шматочками фруктів.
- Гармонія смаків сирного мусу та пюре з тропічних фруктів.
Топ-5 начинок для весільного торта
- Збиті вершки з скибочками свіжих або консервованих фруктів та ягід. Доповнена бісквітними коржами, ця начинка – Найніжніша з можливих.
- Заварний крем. Він може поєднуватися з будь-яким видом коржів: листкові, пісочні, медові…
- Шоколадно-вершкова начинка. …
- Тірамісу. …
- Суфле та йогурти.
За основу розрахунку щодо ваги весільного торта, зазвичай, береться кількість запрошених гостей. На кожного гостя розраховується приблизно 200 грам + додаткові 500 грам на кожних 10 осіб. Якщо ваше весілля готується на 50 гостей, то вага торта становитиме десь 12…13 кг.