Як правильно варити варення?
– Варити варення найзручніше у великій каструлі або мисці, де його можна добре перемішувати. Підготовлені плоди потрібно скласти в миску, залити гарячим цукровим сиропом і витримати 3-4 години, щоб сироп просочив ягоди або плоди. Готовий сироп повинен бути прозорим, підігрітим до температури не нижче 90° С.
Як варити варення щоб не пригоріло?
Бажано, невеликими порціями, на маленькому вогні. Постійно акуратно помішуйте і контролюйте температуру, щоб нічого не пригоріло. Після закипання отриману суміш варіть ще 7 хвилин, а потім відразу, поки десерт не охолов, розливайте для зберігання в скляну тару.
Що можна приготувати з суниці?
Що можна приготувати з суниці?
- Суничне варення 1,5 кг ягід засипати такою ж кількістю цукру, додати 2 г лимонної кислоти. …
- Cуниця із цукром на зиму …
- Суниця в білковій піні …
- Компот із суницею на зиму …
- Желе з суниці …
- Чай з листя суниці
20 рецептів ароматного варення із суниці
Варення із суниці з лимоном Щоб не пошкодити ягоди, радимо струшувати їх, а не перемішувати ложкою. Тобі знадобиться: 1 кг суниці, 1 кг цукру, 3 ст. лимонного соку.