Як зварити варення із суниці щоб не гірчило

Як правильно варити варення?

Варити варення найзручніше у великій каструлі або мисці, де його можна добре перемішувати. Підготовлені плоди потрібно скласти в миску, залити гарячим цукровим сиропом і витримати 3-4 години, щоб сироп просочив ягоди або плоди. Готовий сироп повинен бути прозорим, підігрітим до температури не нижче 90° С.

Як варити варення щоб не пригоріло?

Бажано, невеликими порціями, на маленькому вогні. Постійно акуратно помішуйте і контролюйте температуру, щоб нічого не пригоріло. Після закипання отриману суміш варіть ще 7 хвилин, а потім відразу, поки десерт не охолов, розливайте для зберігання в скляну тару.

Що можна приготувати з суниці?

Що можна приготувати з суниці?

  • Суничне варення 1,5 кг ягід засипати такою ж кількістю цукру, додати 2 г лимонної кислоти. …
  • Cуниця із цукром на зиму …
  • Суниця в білковій піні …
  • Компот із суницею на зиму …
  • Желе з суниці
  • Чай з листя суниці

20 рецептів ароматного варення із суниці
Варення із суниці з лимоном Щоб не пошкодити ягоди, радимо струшувати їх, а не перемішувати ложкою. Тобі знадобиться: 1 кг суниці, 1 кг цукру, 3 ст. лимонного соку.