Помийте 400 г журавлини, перекладіть в каструлю, залийте 2 л води, додайте цедру апельсина та 5 ст. л. цукру. Вичавте апельсиновий сік з одного цитруса та влийте до каструлі.
Як використовувати журавлину при циститі?
Готують морс так: з 400 г журавлини вичавити сік і поставити в холодильник. Вичавки, що залишилися, залити 400 мл води, додати меду чи цукру за смаком і прокип`ятити на малому вогні протягом 30-40 хв, відцідити, змішати з соком і випити протягом дня. Курс лікування 4 тижні.
Як зробити морс?
Ягоди залийте водою, засипте цукром та доведіть до кипіння; Через 7-10 хвилин зніміть каструлю з вогню та залиште при кімнатній температурі до повного охолодження; Процедіть рідину через сито та додайте до неї сік з холодильнику; При подачі можна прикрасити морс листочками м'яти та додати лід.
Для чого потрібна журавлина?
Журавлина, завдяки високому вмісту вітаміну С, – відмінний профілактичний засіб, що зміцнює імунітет і підвищує захисні функції організму. Сироп, сік і морс з цієї ягоди з успіхом використовують для лікування простудних захворювань. Вони мають жарознижувальну, протизапальну і загально зміцнювальну дію.
Морс із замороженої журавлини – 6 рецептів приготування
Морс із замороженої журавлини – 6 рецептів приготування Жаждоутоляющий, поживний, а тому дуже корисний напій можна приготувати з журавлини.