Як зробити малосольного сазана

Скільки часу солити сазана?

При сухому посолі базовим інгредієнтом виступає сіль. Її можна змішати з перцем або іншими прянощами або використовувати у чистому вигляді, ретельно натираючи обробленого сазану з усіх боків та всередині. Солиться така риба від 4 до 6 годин, якщо тушки не більші за 5 кг. Великі особини можуть пролежати під гнітом кілька днів.

Які спеції підходять для сазану?

Найкращими спеціями при варінні риби будуть: Перці (будь-які) – з бульйону додадуть легку гостроту м'ясу. Чи не зашкодить перець горошком. Селера і петрушка – зроблять смак риби більш насиченою. Шафран, мускат, розмарин, шавлія – ​​залишивши гіркий смак бульйону, віддадуть рибі тільки найкраще.