Зміст:
Дріжджове тісто – один з основних інгредієнтів при випіканні різних видів хліба, булок, булочок, пирогів та інших випічок. Хорошим варіантом є м'яке та ніжне тісто, яке приємно розминається в руках і дає в результаті повітряні та ароматні хлібобулочні вироби. Як же досягти такого результату? Нам знадобляться кілька ключових інгредієнтів та прийомів для досягнення бажаного ефекту.
Перший важливий інгредієнт – молоко. Зауважте, що для приготування м'якого дріжджового тіста слід використовувати не просто молоко, а тепле молоко. Теплий рідкий інгредієнт допомагає активізувати дріжджі та дозволяє їм швидше розчинитися та почати блукати. Завдяки цьому тісто виходить м'якшим та еластичнішим.
Другий важливий інгредієнт – цукор. Участь цукру в процесі приготування дріжджового тіста забезпечує живильне середовище для дріжджів та підтримує їхню активність. Крім того, цукор вносить свою насолоду і робить тісто приємнішим на смак. Для досягнення максимального ефекту рекомендується додавати цукор прямо в тісто і на стадії підготовки дріжджової закваски.
Інгредієнт | Кількість |
---|---|
Борошно | 500 г |
Цукор | 50 г |
Сіль | 10 г |
Молоко | 250 мл |
Дріжджі | 10 г |
Вершкове масло | 30 г |
Що надає м'якість дріжджового тесту?
Цукор надає тесту еластичність та м'якість.
Що потрібно зробити, щоб тісто стало м'яким?
Завжди додавайте до тіста розведений картопляний крохмаль – булки та пироги будуть пишними та м'якими навіть наступного дня.
Чому випічка з дріжджового тіста виходить жорсткою?
Якщо занадто довго замішувати тісто, воно втратить свою еластичність і стане гумовим. Багато борошна та мало води. Якщо тісто «забите» мукою, то й випічка буде твердою.
Що не любить дріжджове тісто?
Дріжджове тісто дуже не любить протягів, холоду. Тому краще замішувати тісто в теплому приміщенні із зачиненими вікнами. А готове тісто слід викласти в посуд, змащений тонким шаром жиру, накрити вологим рушником і залишити в теплому місці на потрібний час.