Як закрутити смородину

Ягоду перебрати, помити, дати стекти зайвій воді. Покласти в каструлю з товстим дном, засипати цукром, безперервно помішувати. Щойно варення закипіло, додати сік лимона, варити 5-7 хвилин і розкласти по стерилізованих баночках. Закрутити, охолодити й покласти в холодильник.25 черв. 2020 р.

Як краще зберегти смородину на зиму?

Щоб зберегти чорну смородину в свіжому вигляді, вам потрібно розкласти її в контейнери і обмотати їх тканиною. Потім покладіть їх в морозилку. Так взимку ви зможете насолодитися смаком свіжих ягід.

Як закрити смородину без цукру?

Для консервування в банках протерті ягоди викласти в емальований або сталевий посуд, поставити на вогонь і довести до кипіння. Зменшити вогонь і варити на повільному вогні 20-30 хв. Банки стерилізувати, кришки прокип'ятити. Розлити кипляче пюре по банках і закрутити. Кеш

Скільки цукру потрібно для варення з смородини?

Варення зі смородини п'ятихвилинка

  1. цукор – 1-1.5 кг;
  2. вода – 200-250 мл;
  3. смородина – 1 кг (можна брати червону, чорну або білу).

Як правильно закрити на зиму чорну смородину без варіння?
1 +/- В принципі банки і кришки можна стерилізувати будь-яким способом. Наприклад в пароварці. Зберігати при кімнатній температурі. На кілограм смородини йде півтора-два кіло цукру. Товкти краще дерев’яними або емальованими …