З двох склянок чистої води і кілограма цукру варять сироп. У прокип'ячену 5 хвилин основу закладають кілограм червоного агрусу. Варять ягоди 5 хвилин та вимикають вогонь. Аґрусове варення настоюють, прикривши чистим рушником протягом 8-10 годин, а потім, повторно проварюють протягом 20 хвилин.
Скільки варити варення з агрусу?
Наколіть агрус зубочисткою. Покладіть агрус в таз або велику каструлю, додайте цукор і влийте воду. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь, зніміть піну і варіть, помішуючи, до готовності, 50-60 хв. Перевірте готовність варення, капнув на блюдце краплю сиропу, почекайте 5 хв., потім покрутіть блюдце в різні боки.
Що можна зробити з агрусу?
З агрусу часто роблять джем, компот, варення. Агрус вирощують і продають в Україні.
Як правильно варити варення з черешні?
Варення з черешні без кісточок Налити в каструлю воду, всипати цукор, зварити сироп. У сироп додати черешню і варити до загустіння 30-35 хвилин. В кінці приготування додати лимонну кислоту і ванільний цукор, перемішати. Перелити варення в банки, закрити кришками, остудити і зберігати в прохолодному місці.
Варення з аґрусу на зиму: легкий рецепт в домашніх умовах
400 мл Аґрус 1 кг Лимонний сік 1/2 ч. л. Цукор 1 кг Рецепт приготування 1 Для початку приготуйте банки: ретельно вимийте, простерилізуйте і висушіть. …