Як приготувати закваску для вина

Як зробити живі дріжджі з родзинок?

Родзинки промити і викласти в скляну пляшку. Залити теплою водою і додати цукор. Зав'язати горловину 4 шарами марлі і поставити в тепле місце. Через 5 днів почнеться процес бродіння і можна буде відокремлювати дріжджі.

Як зробити закваску з Ізюму?

Готовится закваска следующим образом: 150-200 грамм изюма засыпать в бутылку, добавить 50 грамм сахара, залить водой комнатной температуры (300-400 мл). Далее закрыть бутылку рыхлой ватной пробкой и поставить на 3-4 дня в теплое место. Готовую закваску можно хранить в холодильнике не дольше 10 дней.

Як приготувати дріжджі з картоплі?

Якщо є картопля, кілька картоплин натерти на дрібній терці. Додати 1 чайну ложку солі, 1 столову ложку цукрового піску та 1 столову ложку води. Розмішайте, залиште на пів дня. Дріжджі готові до застосування.

Закваска з винограду для вина: рецепт як зробити в домашніх …
Візьміть немиті ягоди винограду і цукор (1 склянка винограду на 50 грам цукру) і розімніть. Вилийте отриману масу в чисту скляну банку об’ємом в 1 літр. Залийте виноградно-цукрову суміш теплою кип’яченою водою, щоб банку виявилася заповнена на третину. Перемішайте цю …