Розбийте в миску яйця, перемішайте вилкою та відправте до молока й кефіру. Варіть, доки сироватка не почне відокремлюватися. Перекладіть сирну масу в друшляк, зачекайте, поки сироватка стече, та відправте в холодильник під гнітом на ніч. Чим довше сир пробуде в холодильнику, тим твердішим він стане.27 січ. 2023 р.
Як зробити сир з кефіру в домашніх умовах?
Домашній сир
- Зібрати сметану з поверхні кефіру. Перелити кефір у каструлю.
- Поставити на середній вогонь та періодично перемішувати кефір, щоб він рівномірно прогрівався.
- Нагрівати до температури, коли сироватка стане дуже гарячою. Накрити кришкою і дати охолонути.
- Процідити сир через сито або марлю.
Як зробити сир з молока в домашніх умовах?
Приготування сиру лише з молока Потрібно налити молоко в каструлю і додати сіль та цукор. Далі довести молоко до кипіння та додати оцет. Варити три – чотири хвилини й постійно помішувати. Далі потрібно процідити суміш через марлю і поставити сир під прес, наприклад п'ятилітрову баклажку з водою.
Як із свіжого молока зробити кефір?
Як зробити кефір вдома
- Підігрійте 1-3 літра молока до кімнатної температури t 22-24°С. …
- Додайте закваску в молоко і перемішайте ложкою. …
- Залиште при кімнатній температурі (не нижче 22°С) на 1,5-2 дня. …
- Готовий кефір покладіть у холодильник для охолодження на 3-4 години.
Сир з молока і кефіру в домашніх умовах – рецепти, як …
Склад: • молоко (2,5% жирності) – 4 л; • кефір – 600 мл Спосіб приготування: 1. Підігріваємо всю кількість молока до температури 35-40 градусів. Найкращим термометром буде власний палець. 2. Кефір попередньо розмішуємо з невеликою кількістю молока, щоб не було …