Як правильно зрізати м’яту?
Збирати сировину слід, зрізуючи гілочки разом з квітками. Робити це треба тільки в суху і бажано похмуру погоду. Якщо день за днем світить яскраве сонце, то краще збирати рано вранці або на заході сонця. Ранковий збір слід починати тільки після того, як остаточно просохне роса.
Як зберігати м’яту на зиму?
Опускаємо пучки м'яти у просторі паперові пакети верхівками пагонів, перев'язуємо нитками. При такому способі сушіння трава не піддається впливу ультрафіолету та теплового випромінювання, вітру та пилу, до того ж вона недоступна для комах. 4. Підвішуємо їх у сухому, вентильованому місці без доступу сонячних променів. Кеш
Як правильно сушити м’яту в домашніх умовах?
Як сушити м'яту в будинку
- Розділіть зелень на невеликі пучки. Це можна зробити за допомогою нитки, акуратно зв'язавши гілочки. …
- Підвішайте рослину листям вниз. Таким чином, ефірні масла не будуть накопичуватися в стовбурах, і розподіляться по всій поверхні листків.
- Дотримуйтесь умови зберігання.
Як правильно сушити і зберігати м’яту: розбираємося в процесах
Сушимо м’яту на зиму в домашніх умовах: 4 способи на вибір. Як правильно сушити м’яту? Спосіб сушіння залежить від індивідуальних потреб людини, від її можливостей та бажань, зрештою.