Як правильно читати Отче наш: Детальний посібник та тлумачення

Молитва «Отче наш», відома також як Господня молитва, є однією з найвідоміших і найпоширеніших молитов християнської традиції. Ця молитва була запропонована Христом Своїм учням у відповідь на їхнє прохання навчити їх молитися. «Отче наш» є моделлю та керівництвом для християнської молитви, і правильне його прочитання має важливе значення для віруючих.

Перед тим, як почати читати “Отче наш”, важливо усвідомити, що ця молитва адресована Богу, нашому Небесному Батькові. Під час молитви необхідно зосередитися та встановити духовний зв'язок із Богом. Молитва має бути виконана зі щирістю та відданістю, а не просто повторювати слова механічно. Це допоможе посилити нашу духовну присутність.

Правильне розуміння кожної фрази молитви «Отче наш» також дуже важливе. У першій фразі «Отче наш, що є на небесах», ми закликаємо Бога як нашого Батька, який перебуває на небесах. Це нагадування про те, що Бог є володарем всесвіту і небесним Батьком для кожного віруючого. Інші фрази молитви також вимагають ознайомлення та розуміння, щоб молитва стала істинним та потужним засобом спілкування з Богом.

Як правильно читати Отче наш
РядокТекстПереклад
1Отче наш, що на небесах,Наші Father, хто в небі,
2нехай святиться ім'я Твоє,be Thllow name,
3нехай прийде Царство Твоє,Thy kingdom come,
4нехай буде воля Твоя, як на небі, так і на землі;Thy will be done on earth as it is in heaven;
5хліб наш насущний дай нам сьогодні;Give us this day our daily bread;
6і пробач нам борги наші, як і ми прощаємо боржникам нашим;And forgive us our debts, as we forgive our debtors;
7і не введи нас у спокусу,And lead us not into temptation,
8але визволи нас від лукавого.Але ми знаємо, що є.
9Бо Твоє є Царство і сила і слава на віки. Амінь.Для Thine є kingdom, і влада, і glory, forever. Amen.

Скільки разів на день можна читати Отче наш?

Читати молитву з ранку можна 12 чи 15 разів. Перш, ніж приступати до читання, потрібно пробачити всіх, а потім подумки вибачитися у тих, кого сама людина образила. Можна містити запис молитви, читати молитву подумки. Якщо читати «Отче наш» по 40 разів на день, людина буде під захистом, наприклад, від катастроф.

Як правильно молитва Отче наш?

Отче наш, що на небесах! Нехай святиться ім'я Твоє; хай прийде Царство Твоє; нехай буде воля Твоя і на землі, як на небі; хліб наш насущний дай нам сьогодні; і пробач нам борги наші, як і ми прощаємо боржникам нашим; і не введи нас у спокусу, але визволи нас від лукавого. Бо Твоє є Царство і сила і слава на віки.

У якому разі читати Отче наш?

Тому читати її можна за будь-яких обставин і в будь-якій ситуації. Без «Отче наш» не обходиться жодне богослужіння, жодна треба, жодна домашня молитва. У православній традиції прийнято читати «Отче наш» перед їжею. Постійні парафіяни знають ці кілька рядків напам'ять, згадують їх і далекі від Церкви люди.