Як отримують ячмінний солод?

Солод – Намочене і пророщене насіння злаків: найчастіше ячменю, рідше – жита, пшениці, кукурудзи, тритикале. Пророщування зерен злакових культур дозволяє запустити процес ферментації. Для припинення подальшої ферментації та видалення зайвої вологи пророщене насіння сушать гарячим повітрям.

Відсортований ячмінь потрапляє на мийку, дезінфекцію та замочування. Потім зерно пророщується та виходить зелений (молодий) солод. Далі йде сушіння, охолодження та очищення від паростків. Після всіх етапів готовий солод вирушає на зберігання

Солод – пророщене, а потім висушене зерно. Будь-яке: ячмінь, пшениця, жито, сорго тощо. Злаки пророщують, щоб накопичити ферменти в ячмінному зерні і забезпечити з їх допомогою певні зміни речовин зерна. Це якщо коротко.

Більш доцільним для пивоваріння є дворядний ярий ячмінь. Зерна такого ячменю однакові за розміром та формою. Солод виходить найкращої якості з високим виходом екстракту.