Іван–чай — багаторічна рослина з прямим малорозгалуженим або простим стеблом висотою до 2 м. Рослина густо вкрита черговими сидячими простими листками з короткими черешками. Листя має лінійно-ланцетну форму, краї пластинки цілі або залозисто-зубчасті.
Кому не можна пити Іван-чай?
Кому не можна пити Іван чай? Не рекомендується вживати особам з підвищеною індивідуальною чутливістю до продукту, жінкам у період вагітності та годування груддю, дітям до 14 років, а також при підвищеному зсіданні крові та схильності до тромбоутворення. Кеш
Як правильно приготувати Іван-чай?
Як заварювати та пити Іван-чай Залитий окропом у 95-100°C Іван-чай відстоюють в чайнику протягом 10-15 хв. Потім настій збовтують, збагачуючи тим самим напій ефірними маслами. Кеш
Як пишеться слово Іван-чай?
ІВАН-ЧАЙ, ю, ч. (Сhатаепеrіит Аdаns) . Висока багаторічна трав'яниста рослина з пурпуровими квітками, з листя якої колись виготовляли сурогат чаю.
Іван-чай: Лікувальні властивості, користь, показання, …
Іван-чай — багаторічна трав’яниста рослина сімейства Кіпрейних (онагрових). За рахунок корисних властивостей він використовується в медичних цілях, а також у якості харчової добавки. Пагони і листя зніту застосовують як приправу, коріння служить інгредієнтом для приготування різних страв. …