Як готувати на зиму смородину

Ягоду перебрати, помити, дати стекти зайвій воді. Покласти в каструлю з товстим дном, засипати цукром, безперервно помішувати. Щойно варення закипіло, додати сік лимона, варити 5-7 хвилин і розкласти по стерилізованих баночках. Закрутити, охолодити й покласти в холодильник.25 черв. 2020 р.

Скільки цукру потрібно для варення з смородини?

Варення зі смородини п'ятихвилинка

  1. цукор – 1-1.5 кг;
  2. вода – 200-250 мл;
  3. смородина – 1 кг (можна брати червону, чорну або білу).

Як краще зберегти смородину на зиму?

Один зі способів зберегти ягоди на зиму – це засушити. Потім їх можна додавати у різноманітну випічку чи до соусів з овочів та м'яса. Оскільки й гілля, і листя мають однакові унікальні властивості з ягодами, то варто засушити також і їх, щоб пити ароматні чаї, узвари та настоянки довгими зимовими вечорами. Кеш

Як підживлювати смородину крохмалем?

Як удобрити смородину крохмалем Краще розподілити 1-2 столові ложки крохмалю на метр квадратний землі навколо кущів смородини, залити водою, а потім ретельно зрівняти землю. Втім, варто пам'ятати, що крохмаль не є повноцінним добривом, тому його використання має доповнюватися іншими підживленнями.

Что приготовить из смородины на зиму – простые …
Богатая витамином С и содержащая натуральный пектин смородина отлично подходит для создания разных заготовок на …