Як готувати айву

У воду з-під айви додайте цукор і закип'ятіть. У киплячий сироп поверніть айву, проваріть 5−7 хвилин на середньому вогні, постійно помішуючи і знімаючи піну. Відставте на 10−12 годин (на ніч), після чого знову закип'ятіть варення і варіть на маленькому вогні 5 хвилин, не забуваючи помішувати.24 вер. 2019 р.

Як правильно вживати айву?

У сирому вигляді айву практично не їдять, так як вона досить терпка і тверда. В основному, з плодів айви готують варення, мармелад, компоти, цукати, а також запікають фрукт. Після термічної обробки варена або запечена айва стає м'якою і солодкою. Айву також часто додають до м'яса, щоб надати вишуканий смак страві.

Скільки часу варити айву?

Айву почистити від шкірки, нарізати дрібними шматочками, видалити серцевину. Скласти в каструлю і залити водою. Після закипання варити 20 хвилин на середньо вогні, помішуючи, до м'якості фрукта. Кеш

Для чого айва?

Має кровоспинні та антисептичні властивості. Протерті варені плоди ефективні при лікуванні печінки. Айву здавна використовують проти шлунково-кишкових захворювань, особливо з проносами, завдяки високому вмісту пектинів та дубильних речовин. Корисна при бронхіальній астмі та туберкульозі.

Айва — рецепти — як приготувати і як їсти айву / NV
Рецепт.1 кг айви очистіть від шкірки, насіння, темних точок і поріжте часточками товщиною 1−1,5 см. Покладіть в посуд для варіння варення, залийте 1 склянкою води і додайте ¼ чайної ложки лимонної кислоти. Доведіть до кипіння і проваріть на малому вогні 10 хвилин, потім …