Технологія заготівлі сіна

У кормовиробництві застосовують такі технології заготівлі сіна: – заготівля розсипного сіна з використанням природного сушіння; – пресованого сіна (в тюках та рулонах), – подрібнене сіно (трав'яна різка), – заготівля сіна під полімерною плівкою (прискорене сушіння).

Як заготовляти сіно?

Технологія заготівлі сіна включає наступні технологічні операції: скошування трав, ворушіння та обертання валків, підбирання валків в копиці, навантажування сіна, перевезення та укладання його на зберігання.

Коли заготовляють сіно?

Заготівля сіна починається після того, як трава досить гарно підросте, десь в середині червня. Бобові види рослин скошують на початку процесу зародження бутонів, а злакові – на початку колосіння.

Як роблять сінаж?

Технологія приготування сінажу: 1) скошування трави (бажано з плющенням); 2) пров'ялювання трави на полі до вологості 55-60% (з двома перегортаннями); 3) згрібання у валки; 4) подрібнення трави 15-30мм; 5) транспортування з поля; 6) закладання у герметичні сховища, ущільнення, герметизація. Кеш

Заготівля сіна, строки збирання, сушіння, пресування
Технологія заготівлі сіна включає наступні технологічні операції: 1. скошування трав причіпними або самохідними косарками у валок або в покіс з плющенням або без плющення зеленої маси; 2. ворушіння та обертання валків граблями з пасивними та активними робочими …