Як варити кизил?
Зрілі і перестиглі плоди кизилу вимити, видалити кісточки, перекласти в таз і проварити 10-15 хвилин з водою; Розварений кизил змішати з яблучним пюре, додати цукор і варити до готовності; Загорнути готове варення в стерелізовані банки. Кеш
Що можна зробити з ягід кизилу?
Свіжі ягоди кизилу їдять тільки в тому разі, якщо вони дуже-дуже стиглі, та й через свої в'язкі властивості він далеко не всім припаде до смаку. А ось компот, кисіль, вино, желе та варення з цієї ягоди, яке, завдяки високому вмісту пектину, теж схоже на желе, йдуть залюбки.
Що можна зробити з кизилу на зиму?
Заготівлі з кизилу на зиму І це не лише про ягоди. У народній медицині використовують листя, коріння і навіть кору цієї рослини. Заготівлі на зиму з кизилу останнім часом стають дедалі популярнішими. Крім сезонних заготівель зі слив, можна приготувати красиве кизилове варення, замаринувати ягоду і приготувати джем.
Варення із кизилу з кісточками: рецепт заготовки …
Як правильно варити кизилове варення, тобі розповість tochka.net. Варення із кизилу з кісточкою – не просто смачний, …