Скільки часу перетравлюється каша?

3 години До третьої категорії належать: каші та крупи, горіхи та насіння, які попередньо не замочуються у воді, сир та твердий сир, усі види грибів, бобові (якщо вони відварені), хлібобулочні вироби з борошна вищих сортів. Їх час перебування у шлунку – 2 – 3 години з їх надходження.

Перлова каша, кукурудза, вівсянка. Можуть перебувати в шлунку від 1 години до 1,5 години. Нут, горохова каша, червона та біла квасоля – 1,5 години. Соєві продукти перетравлюються 2 години.

Швидше всього перетравлюються фрукти та овочі, а довше всіх – жирні сорти м'яса, змішані тяжкі страви. Саме тому лікарі рекомендують їсти фрукти та овочі перед їжею – щоб вони не затримувалися в шлунку надовго через важкі компоненти і не починали там блукати.