Що це сичужний фермент?
Хімозин, або реннін — фермент класу гідролаз, який виробляється в шлункових залозах ссавців, зокрема людини. У жуйних тварин виробляється залозами сичуга (4-го відділу шлунка), звідси одна з його тривіальних назв — сичужний фермент.
Що робить Хімозин?
Хімозин – це фермент, який використовується при виготовленні сирів. Він допомагає згорнутися білку казеїну, що знаходиться в молоці, і перетворити його на сир.
Що таке сир сичужний?
Сири сичужні є концентрованими білковими молочними продуктами, які отримують шляхом ферментативного згортання білків молока з подальшою обробкою згустку й дозріванням сирної маси. Сири відносять до дуже цінних харчових продуктів.
Сичуг — Вікіпедія
Сичу́г (рос. сычуг), або ґляґ , — один із 4 відділів шлунка в жуйних. Шлунок жуйних тварин складається із 4 відділів: рубець, сітка, книжка, сичуг. Перші три відділи називають передшлунками, а сичуг «власне шлунок». Сичуг — це камера шлунка, в якій відбувається основне всмоктування …