Кому не можна їсти шпинат?
Якщо у людини є порушення водно-сольового обміну, тоді шпинат краще прибрати з раціону. Це стосується тих, хто має хвороби печінки, нирок, нефрит, захворювання жовчного міхура і підшлункової залози. При сечокам'яній хворобі медики також не рекомендують їсти рослину.
Що міститься в шпинаті?
Шпинат – чудове джерело заліза, яке допомагає створювати гемоглобін, що доставляє кисень тканинам вашого тіла. Кальцій, який є у шпинаті, необхідний для здоров'я кісток і є важливою сигнальною молекулою для вашої нервової системи, серця та м'язів. Шпинат також містить калій, магній, вітаміни B6 та E та інші вітаміни.
Як буде шпинат на українській мові?
ШПИНАТ, у, ч. 1. Трав'яниста рослина родини лободових, що культивується як овоч, листя якого споживають свіжим, вареним і консервованим.
Що таке шпинат? Опис, властивості. Як вживати шпинат?
Найвідоміший і найбільш популярний вид овочевої зелені – це шпинат. Він володіє значними перевагами і корисними речовинами. Трав’яниста рослина (основні сорти однорічні) відноситься до сімейства амарантового. Вперше шпинат в їжу почали застосовувати в Персії, батьківщиною …