Зазвичай шишки збираються з середини травня до початку червня. Потім шишки стають великими і починають розпускатися. Такі шишки вже не придатні до вживання. Розмір зеленої шишки повинен складати приблизно 4 см.
Коли збирають шишки для варення?
Збирати соснові шишки рекомендується в кінці весни або на початку літа, поки вони ще невеликі, м'які, злегка липкі і досить соковиті. Тверді шишки для приготування варення не підійдуть. Кеш
Що робити з молодими шишками?
Молоденькі зелені шишки містять у собі практично всі групи вітамінів, а ще кальцій, магній, калій, фосфор, ефірні олії й ліпіди, олеїнову кислоту. За умови розумного застосування вони приносять організму величезну користь. З шишок роблять відвари, виготовляють різноманітні настоянки та навіть варять варення.
Що лікує соснові шишки?
Лікувальні властивості настою соснових шишок на горілці добре відомі. Його зазвичай застосовують у разі бронхіту, захворювань на грип та застуду, для очищення судин та покращення пам'яті. Також настій є незамінним при захворюваннях шлунка.
Соснові шишки: коли збирають, користь, народні …
Коли збирати шишки, залежить від мети їх використання. У більшості випадків збором потрібно займатися в кінці весни – початку літа.