Що залишається від молока після виготовлення сиру

В чому користь сироватки? Сироватка – це продукт з молока, який залишається після виготовлення сирів.25 січ. 2022 р.

Що лікує сироватка з молока?

Сироватка рекомендується при запальних захворюваннях дихальних шляхів (бронхіт, гайморит, пневмонія), оскільки вона має властивість нейтралізувати хвороботворні бактерії та запальний процес. Сироватка лікує депресію і стреси, тому що в ній є компоненти, які сприяють підвищенню гормонів радості – ендорфінів.

Що містить сироватки?

Сироватка містить антитіла проти певних антигенів збудника, її готують з плазми крові імунізованих тварин. Найчастіше такі препарати використовують для лікування скарлатини, дифтерії, ботулізму та інших захворювань. Головною відмінністю від вакцини є те, що сироватка містить в собі вже готові антитіла до збудника.

Що роблять з сироваткою?

Молочну сироватку використовують для виготовлення альбумінового молока, молочного цукру, різних напоїв (квас, рівелла), а також для годівлі та відгодівлі свиней. Суха молочна сироватка входить до складу замінників молока для молодняка свійських тварин.

Технологія молочних продуктів — Вікіпедія
Виробництво молочних консервів, сухих молочних продуктів, морозива пов’язане зі зберіганням усіх сухих речовин молока після видалення з нього вологи.