Що таке волоський горіх

Кому не можна їсти волоські горіхи?

Волоські горіхи є дуже сильним алергеном, тож можуть спричинити небезпечну для організму реакцію, чутливим до продуктів людям варто з обережністю їх куштувати. Продукт може спричинити загострення стану при псоріазі, екземі, нейродерміті та інших шкірних захворюваннях, тому від його споживання варто відмовитись.

Яка різниця між грецьким і волоським горіхом?

До речі, волоські горіхи (які ще називають «грецькими») не мають нічого спільного із Грецією. У Росії їх стали так називати лише тому, що їх привозили грецькі купці. Насправді ж батьківщина цього горіха – Середня Азія та деякі райони Кавказу.

Чому називають волоський горіх?

Ця рослина була завезена в Грецію, де почала масово вирощуватися. Назва "волоський" виникло від назви Волоського чоловічого монастиря, що знаходився на території Молдови. Монахи під час паломництва завезли собі у монастир горіхи, повертаючись із Єрусалима через Рим, в якому горіх вже масово культивувався. Кеш

Горіх волоський — Вікіпедія
Горіх волоський, також горіх грецький ; (Juglans regia L.) — високе дерево (до 30—35 м заввишки) родини горіхових (Juglandaceae) з кулеподібною, розлогою кроною. Вирощують заради цінних їстівних плодів (горіхів) та деревини; використовують і як лікарську рослину.