Романеско капуста користь та шкода

Як правильно їсти цвітну капусту?

Цвітна капуста – не просто овоч для дитячого пюре, а ідеальний продукт для легких салатів, супів, запіканок і теплих закусок. У приготуванні овоч невибагливий та багатогранний: його можна варити, смажити, запікати, маринувати і навіть їсти сирим.

Що корисніше броколі чи цвітна капуста?

Однакові за корисними властивостями броколі і цвітна капуста відрізняються тільки тим, що якогось елемента або вітаміну може бути більше у одному з овочів. Це стосується вітамінів К і С, які переважають у броколі. У ній також більше антиоксидантів і йоду, який потрібен для нормальної роботи щитоподібної залози.

Що дають броколі?

Всього 100 г броколі, яка була приготовлена на пару, забезпечить організм 145 мкг вітаміну К та 150 г вітаміну С. В броколі містяться вітаміни групи В (а саме В1, В2, В3, В6), магній, залізо, цинк. Завдяки клітковині, броколі допомагає знизити рівень холестерину і сприяє травленню.

Капуста романеско – користь, шкода, склад та застосування
Капуста романеско – користь та шкода для здоров’я Безліч цінних органічних сполук, харчових волокон, мінералів – це все, що потрібно для краси та гарного самопочуття!