Прибирання та сушіння часнику на зиму

Коли і як обрізати часник на зиму?

Досвідчені городники кажуть, що обрізати стрілки ввечері або відразу після поливу не рекомендується. Свої особливості є в обрізки стрілок озимого часнику. Робити це потрібно, починаючи з другої половини червня. Але важливо орієнтуватися на зовнішній вигляд і дозрівання часнику.

Як обрізати часник для зберігання на зиму?

Після викопування краще залишити його на грядці, щоб земля, яка прилипла до голівок, висохла. Після просушування на повітрі, коріння і стебла обрізають. Якщо часник буде зберігатися заплетеним в коси, то стебла залишають довгими, в інших випадках можна залишити не більше 2 см.

Як правильно сушити часник на зиму?

Зубчики часнику необхідно розмістити на решітках сушарки одним шаром. Пристрій повинен прогрітися до 55-60 °C (більша температура знищить аромат та вітаміни). В середньому на сушіння має піти 4-6 годин, в залежності від товщини нарізки та вологості повітря в приміщенні.

Як сушити часник на зиму: способи заготівлі
овочами. Саме сушений часник дає тонший аромат, наприклад, при маринуванні м’яса. При цьому він не горить у процесі запікання. Важливо, що після …