Подвійна ферментація чаю

Фішка подвійного окислення полягає в тому, що в один момент бродіння переривають, а потім знову відновлюють (для посилення смаку). Пуери – найміцніші чаї, якщо перетримати заварку, напій почне гірчити.

Як робиться ферментація чаю?

Ферментація чаю: ось як це роблять Просушений лист кладуть в темне тепле приміщення, де вологість утримується на рівні 90%. Сировину розкладають на піддонах з натуральних матеріалів, які не вступають в окислювальну реакцію з фенолами чаю. Ферментація проходить дуже швидко – від 50 хвилин до 5 годин.

Як зробити ферментований чай в домашніх умовах?

Вдома підготовлені листя (пом'яті або перепущені через м'ясорубку) потрібно укласти в ємність, накрити вологою тканиною, злегка прикрити кришкою, і залишити, час від часу нюхаючи ферментують сировину. Ключовий момент – пік аромату.

Який чай відноситься до неферментованого?

Білий чай відносять до неферментованого виду. Збирають лише наймолодше напіврозпущене листя першого врожаю. Потім їх сушать на сонці або у сушильній камері для видалення вологи.

Способи ферментації чаю | NewTea – ферментований чай
Тип чаю Білий Зелений, жовтий Улун Чорний Темний Пуер; Ступінь ферментації (в процентах) 5-7%: 3-12%: 30-70%: 80%: 100%: подвійна ферментація (200%) Температура води для заварювання: 65-70°c: 70-85°c: 85-90°c: 90-95°c: 95 …