Можна варити варення із хурми

Варення з хурми має масу переваг. Воно дуже смачне і корисне. Його можна приготувати зі свіжих і навіть зіпсованих перестиглих плодів, з солодкою і терпкою хурми. Поєднувати плоди можна з різноманітними інгредієнтами: імбир, банан, ківі, яблуко, цитрусові і будь-які ягоди.

Як варить варення?

Варити варення найзручніше у великій каструлі або мисці, де його можна добре перемішувати. Підготовлені плоди потрібно скласти в миску, залити гарячим цукровим сиропом і витримати 3-4 години, щоб сироп просочив ягоди або плоди. Готовий сироп повинен бути прозорим, підігрітим до температури не нижче 90° С.

Що можна зробити з терпкої хурми?

Якщо хурма виявилась терпка і не дуже солодка, не засмучуйтесь і не викидайте її. Просто помістіть плід на пів години в морозилку. Тоді хурма стане м'якшою, солодшою, а терпкість зникне.

Як приготувати хурму?

Хурму вимити, очистити від шкірки, нарізати кубиками, засипати цукром і залишити на дві години. Лимон вимити, разом з цедрою нарізати кубиками, ошпарити окропом. Викласти лимон в каструлю, залити водою так, щоб вона злегка покривала цитрусові. Варити на маленькому вогні три хвилини, регулярно помішуючи. Кеш

Варенье из хурмы на зиму рецепт с фото пошагово и …
Для классического варианта обычно берутся пропорции: на 1кг хурмы – о,5 кг сахара. С хурмой хорошо сочетаются лимон, апельсин, мандарин, яблоки, ваниль, корица, …