Мед кристалізується крупинками

Коли кристалізується гречаний мед?

Утім це не стосується гречаного і падевого меду. Кристалізація є першою ознакою натуральності, вона проходить за температури +14°С, при +27-32°С призупиняється, а при +40°С кристали починають розчинятися. Існує міф, що натуральність меду можна перевірити, якщо розтерти крапельку меду на запясті.

Як кристалізується мед?

Як же це відбувається? Глюкоза та інші домішки, що містяться у свіжому меді (наприклад, пилок), утворюють так звані центри кристалізації — точки, навколо яких збираються інші молекули глюкози. Так утворюються кристали, які починають осідати, поступово змінюючи структуру меду.

Коли кристалізується мед?

Всі види меду кристалізуються: одні – протягом тижня після відкачування, інші – через два місяці. Тому якщо ви бачите рідкий мед пізньої осені, це повинно наштовхнути вас на підозру, що це або фальсифікат, або мед повторно розігрівали.

Мёд засахарился крупинками: что это и почему так происходи…