Мариновані маслюки з лимонною кислотою

Як закрити гриби з лимонною кислотою?

Маринад. 1 літру води доводим до кипіння, всипаємо сіль, цукор та варим 3 хвилини. Далі додаємо оцет, лимонну кислоту, знову доводим до кипіння. Гарячим маринадом заливаємо гриби і закриваємо стерилізованими кришками. Охолоджувати при кімнатній температурі, перевернувши банки.

Як зробити маринад для маслюків?

Маринад, приготований на хлорованій воді, зіпсує смак грибів. Отже, додаємо в киплячу воду сіль (не йодовану), цукор, чорний перець горошком, запашний перець горошком, 2 лаврових листки, гілочки кропу, гвоздику. Кількість прянощів краще не збільшувати, щоб не заглушити аромат маслюків. Кип'ятимо маринад 5 хвилин.

Скільки часу стерилізувати маслюки?

Даний варіант передбачає стерилізацію банок. Нагрійте в окремій каструлі воду, покладіть на дно рушник і поставте банки з грибочками. Прокип'ятіть на повільному вогні маслюки не більше 30 хв.

Мариновані маслюки на зиму без оцту (з лимонною …
Мариновані маслюки з лимонною кислотою – популярний спосіб заготівлі на зиму. За харчовою цінністю вони стоять нарівні з білим грибом і мають приємний смак. …