Користь скумбрії: корисні властивості риби для організму людини

Скумбрія – риба, яка має безліч корисних властивостей для організму людини. Білок, що міститься в скумбрії, є необхідним будівельним матеріалом для клітин, тканин та органів організму. При цьому в рибі міститься менше жиру, ніж в інших морепродуктах, що робить її корисною для вживання в їжу.

Омега-3 жирні кислоти, що містяться в скумбрії, є необхідними для правильного функціонування організму. Вони допомагають покращити роботу серцево-судинної системи, знижують ризик розвитку артеріосклерозу, допомагають боротися із запальними процесами та підтримують нормальний рівень холестерину в крові.

Скумбрія багата на вітамін В12, який необхідний для утворення червоних кров'яних клітин, а також для нормального функціонування нервової системи. Вона також містить вітамін Д, який відіграє важливу роль у зміцненні скелета та зубів. Крім того, скумбрія містить вітамін А, який корисний для зору та імунітету.

У чому користь скумбрії
Містить велику кількість корисних речовин
Багатий на джерело Омега-3 жирних кислот
Корисна для серцево-судинної системи
Покращує функцію мозку та пам'ять
Містить вітаміни A, D та B12
Сприяє зміцненню імунної системи

Крім того, містить корисний холестерин, який не закупорює судини, а навпаки очищає. Хімічний склад рясніє вітамінами групи В, А, D, Е, С, К. Серед мікро та макроелементів переважає фосфор, кальцій і магній.26 жовт. 2020 р.

Навіщо корисно їсти скумбрію?

Скумбрія містить багатий набір мінералів, надзвичайно корисних для чоловічого організму.Селен та цинк беруть участь у виробництві тестостерону. Жирні кислоти підтримують роботу репродуктивної системи, що благотворно впливають на потенцію.

У якому вигляді скумбрія найкорисніша?

Відварена. Можливо, для когось видасться дивним, але це найкорисніший спосіб приготування риби. Таким чином, зберігається найбільша кількість цінних речовин і ще легше засвоюється організмом.

Чим корисна скумбрія для жінок?

Здатність скумбрії позитивно впливати на імунітет обумовлена ​​вмістом у ній Омега-3 та вітаміну D. Регулярне надходження до організму цих речовин підвищує нашу стійкість до інфекцій. Вітамін D, що міститься в скумбрії, бере участь в обміні кальцію та фосфору, що є важливим для здоров'я кісток.

Як часто можна їсти скумбрію?

Їсти скумбрію можна 2–3 рази на тиждень у кількості 150–200 г, якщо немає хронічних захворювань ШКТ, нирок та печінки. Стаття написана в ознайомлювальних цілях і не призначена для встановлення діагнозу та призначення лікування. Завжди консультуйтеся з лікарем.