Скільки варити варення з кизилу?
Кілограм ягід заливають киплячим цукровим сиропом. Для його приготування 1,5 кілограма цукру розчиняють зі стаканом води. Кизил тримають у цій солодкій основі протягом 8-10 годин, а потім, відправляють на вогонь. Варять варення 10 хвилин і розливають по підготовлених ємностях для зберігання. Кеш
Що можна зробити з ягід кизилу?
Свіжі ягоди кизилу їдять тільки в тому разі, якщо вони дуже-дуже стиглі, та й через свої в'язкі властивості він далеко не всім припаде до смаку. А ось компот, кисіль, вино, желе та варення з цієї ягоди, яке, завдяки високому вмісту пектину, теж схоже на желе, йдуть залюбки.
Як приготувати кизил на зиму?
Способ приготовления:
- Кизил вымойте, положите в кастрюлю.
- Всыпьте туда же сахар и влейте воду. Поставьте на большой огонь.
- Когда варенье закипит, огонь убавьте, чтобы масса только слегка бурлила.
- Варите 5 минут, постоянно снимая пену.
- Разлейте по стерильным банкам и закатайте.
- Укутайте теплым одеялом до остывания.
Варення із кизилу з кісточками: рецепт заготовки на зиму
Засип у киплячий сироп кизил і готуй варення із кизилу з кісточками 5 хвилин, періодично знімаючи піну. Зніми кизилове варення з вогню і залиш до повного охолодження на 5-6 годин.