Яка сировина використовується для виробництва різних видів сирів?
Сири розсільні Виробляють сири із пастеризованого або сирого коров'ячого, овечого, козячого молока, а також їх суміші, з додаванням бактерійних заквасок. Дозрівання і зберігання сирів відбувається в концентрованому ( 18 – 20%) сольовому розчині.
Як виготовляють сир?
Сир — їжа, що виготовляється з молока різних тварин шляхом зброджування його сичугом або різними молочно-кислими бактеріями і відокремленні сироватки. Харчовий продукт виготовляють у вигляді напівтвердої чи твердої маси, яку одержують сквашуванням молока і подальшою обробкою згустку.
Яка країна спеціалізується на виробництві сиру?
Лідером є Франція, де в промислових масштабах виробляють 365 сортів сиру. Сир — здебільшого продукт споживання населення розвинених країн світу північної півкулі. Виробництво вершкового масла скоротилось у США та країнах Західної Європи через зміни у структурі харчування населення.
Виробництво сиру як бізнес