Цибуля що містить

Цибуля є багатим джерелом вітамінів групи В, С та Е, а також мінерали: залізо, цинк, сірка, фосфор, магній, калій, кальцій, натрій, мідь і йод. завдяки вмісту алліцину цибуля є антибіотиком і має протигрибковий ефект.

Що буде якщо кожен день їсти цибулю?

Регулярне вживання цибулі в їжу активізує роботу шлунково-кишкового тракту, покращує стан мікрофлори кишківника, позбавляє від зайвої ваги.

Чому не можна їсти цибулю?

Цибуля подразнює шлунково-кишковий тракт. Це може призвести до здуття, метеоризму, діареї, розладу шлунка. Якщо їсти надто багато цибулі, може бути загострення гастриту, коліту, панкреатиту, виразкової хвороби. Цибуля підвищує тиск, тож їсти її гіпертонікам не варто.

Чому корисно їсти цибулю?

Цибуля – один із засобів профілактики багатьох хвороб. Використовують для полегшення болю в горлі, при застуді. Окрім цього, цибуля допоможе знизити рівень холестерину в крові та запобігає атеросклерозу. Вона підвищує апетит, сприяє виробленню травних соків і жовчі, стимулює роботу кишечника.

Цибуля — Вікіпедія
Цибу́ля , часник (Allium), — рід багаторічних рослин родини амарилісових, що налічує приблизно 990 видів. Раніше за класифікацією Кронквіста належав до лілієвих.…