Цибуля порей збирання та зберігання

Легше всього зберігати цибулю-порей в замороженому вигляді. Для цього поріжте овоч, розкладіть по пакетиках і відправте в морозилку. У такому вигляді цибулю прекрасно зберігається тривалий час – приблизно близько року. У холодильнику овоч можна зберігати приблизно 3-5 місяців.

Коли збирати цибулю-порей?

Коли прибирати цибулю-порей, призначену для зберігання? Прибирання зазвичай розпочинають під час сухої погоди з кінця серпня до початку жовтня (залежно від швидкості достигання сорту і температури на вулиці) — обережно викопують, не приминаючи стебла і листя.

Як краще зберігати цибулю на зиму?

Місце для зберігання цибулі має бути прохолодним, сухим, темним та добре провітрюватися. Найкраща температура, на думку експертів, для зберігання цибулі – 7-13°C, вологість – 60-70 %.

Як зберігати порей?

Хорошим місцем для зберігання цибулі-порею взимку є утеплені парники. Для цього відбираються здорові неушкоджені екземпляри, у яких попередньо потрібно обрізати листя на 2/3 їх довжини. Потім слід укласти рослину рядами в порожню канаву і присипати землею або піском. Кеш

Цибуля-порей: посадка і догляд у відкритому ґрунті, фото, …
Збирати цибулю-порей слід раніше, ніж температура на городі опуститься до -5 ºC, оскільки рослина зносить морози тільки до -7 ºC. Викопують порей за допомогою лопати й залишають його на деякий час на краю борозни для просушування. Потім рослини очищають від землі, …