Чому у варення багато піни

Якщо ви хоч раз в житті варили варення, напевно помічали, що зверху на ньому збирається купа пухирців. Це пінка, яка містить багато пектину – природного згущувача із фруктів та ягід.21 черв. 2023 р.

Що робити якщо варення рідке?

Варення перед викладанням у пиріг просто слід загустити. Часто господині загущають рідке варення, проваривши його кілька хвилин із крохмалем, борошном, вівсяними пластівцями або панірувальними сухарями.

Як Загустити начинку для пиріжків?

Як загустити начинку для пиріжків – лайфхак Достатньо додати до склянки варення 1 столову ложку порошку для желе і перемішати. Крім цього, можна в такій же пропорції додати борошно, панірувальні сухарі, вівсяні пластівці або мелене печиво – вони вберуть зайву вологу.

Як перевірити чи готове варення?

Щоб перевірити, чи варення готове, зачерпніть ложкою суміш та повільно вилийте його назад у каструлю. Якщо воно буде надто рідке, продовжуйте варити, поки не отримаєте потрібну консистенцію.

Як позбутися від піни при варінні варення: господині …
Також вона не дозволить варення зацукруватися, якщо воно буде у вас довго зберігатися. Якщо ви використовуєте кількість ягід і цукру в співвідношенні 1 до 1, то вам знадобиться всього чверть чайної ложки лимонної кислоти.