Поміщаємо сухі банки на деко або решітку до холодної духової печі, можна також помістити разом із банками кришки, що закручуються. Якщо кришка з гумою, стерилізувати в духовці її не можна, для цього придатна лише стерилізація кип'ятком до 15 хвилин.
Як стерилізувати кришки для варення?
Спочатку необхідно промити кришки в мильному чи содовому розчині. У невеликій каструльці доводимо до кипіння воду, опускаємо кришки і кип'ятимо мінімум 15 хвилин. Після кип'ятіння їх необхідно акуратно дістати – у жодному разі не опускаємо у воду руки. Для цього потрібно використовувати спеціальні щипці. Кеш
Скільки часу стерилізувати кришки в духовці?
літрові ємності — 15 хвилин; до двох літрів — 20 хвилин; трилітрову тару — 30 хвилин; кришки потрібно тримати трохи менше часу — всього 10 хвилин.
Як правильно стерилізувати кришки в духовці?
Технологія стерилізації:
- Для початку потрібно посипати губку содою та ретельно протерти кожну банку з кришкою.
- Ретельно прополоскати банки під холодною проточною водою.
- Банки перевернути догори дном та поставити у духовку. Викласти також кришки.
- Гріти банки та кришки при температурі 100 градусів приблизно 20 хвилин.
як простерилізувати банки та кришки – Taya.com.ua