Частини свинячої туші назва

Всі шматки свинячої туші діляться на чотири сорти. Перший сорт свинини – корейка, вирізка й окіст. Це найніжніші частини туші з меншою кількістю жиру або пісні. Другий сорт свинини – шийка й лопатка.7 жовт. 2022 р.

Як називаються частини тіла свині?

Розбирання свинячої туші З півтуш відокремлюють вирізку. Передня четвертина півтуші складається з шиї, лопатки, спинно — реберної частини. При розбиранні передньої частини туші розрубують на такі відруби; лопаткову та шийні частини, грудинку, корейку.

Як називається задня частина свинячої туші?

6) Окіст, як частина ноги вище коліна, ділиться на передній і задній, однак найчастіше цей термін вживається саме для позначення задньої частини, сідниці. Використовують його для запікання в духовці. Кеш

Яку частину свині брати на котлети?

Корейка, спинна частина — котлети, відбивні, шашлик, биточки. Вирізка — підходить практично для будь-якої м'ясної страви, універсальна частина свинячої туші. Окіст — для шинки, копчення, на фарш, для приготування котлет і печені.

Оброблення туші свинини на частини за правильною схемою: …