Який сорт столового буряка найкращий?
«Бона» – високоврожайний ранньостиглий сорт буряка, добре зберігається, його використовують як у сирому вигляді, так і в переробці; «Каррилон» – середньоранній сорт буряка, росте пучками, не вимагає проріджування, добре зберігається взимку; «Незрівнянний» – великоплідні буряки раннього терміну дозрівання.
Коли не можна їсти червоний буряк?
Кому не можна вживати буряк. Цей овоч потрібно виключити людям із захворюваннями нирок і сечового міхура. Щавлева кислота в складі буряка може нашкодити при сечокам'яній хворобі. У коренеплоді багато цукру, тому його потрібно обмежити діабетикам. Не рекомендується продукт при гастриті.
Що лікує столовий буряк?
Буряк рекомендується при будь-яких захворюваннях кишечника і запаленнях. Буряк вкрай корисний при закрепах і проблемах з мікрофлорою кишечника. В овочі містяться корисні нітрати, які підвищують витривалість і покращують роботу серцево-судинної системи. Буряковий сік рекомендується пити спортсменам.
Рослина буряк столовий бурячик. Будова, …
Рослина буряк столовий бурячик. Будова рослини, екологічні умови, поширення, біологічна класифікація, лікарські …