Батат корисний або шкідливий

Один середній батат містить вражаючу кількість поживних речовин, в тому числі: 2 г білка, 24 г вуглеводів, 4 г волокна і 0 г жиру, енергетична цінність – приблизно 103 кілокалорії. Батат також містить такі цінні мікроелементи і вітаміни як кальцій, фосфор, магній, калій, вітамін А і вітамін С.10 жовт. 2018 р.

Що корисніше батат чи картопля?

Батат містить вищий рівень клітковини, ніж звичайна картопля. Вона сприяє травленню та полегшує випорожнення. За даними WebMd, батат є хорошим джерелом пребіотиків, які допомагають поліпшити баланс кишкових бактерій і загальний стан кишківника.

Кому не можна їсти батат?

Кому не можна їсти батат?

  • тим, хто страждає на хвороби шлунку, такі як виразка, бо батат може негативно впливати на слизову оболонку;
  • батат містить речовини, що за структурою схожі на гормон прогестерон, тому деякі лікарі припускають, що він здатен впливати на гормональний фон у вагітних жінок.

Кеш

Як правильно їсти батат?

Цей коренеплід за текстурою і способом приготування нагадує картоплю, але має помаранчевий колір і злегка солодкуватий присмак. За смаком це щось середнє між картоплею і гарбузом. Батат відмінно поєднується з м'ясом, спеціями, зеленню, овочами. Також використовується в десертах.

Батат — це солодка картопля: як приготувати, корисні властив…