Які інгредієнти додають у червоний мартіні: рецепти та секрети

Червоний мартіні – це одне з найпопулярніших і відомих алкогольних коктейлів, який має яскравий і насичений смак. Основою цього коктейлю є червоне вино, яке поєднується з різноманітними інгредієнтами, що надають йому унікального аромату та смаку. Завдяки своїм яскравим червоним відтінком та приємному смаку, червоний мартіні став незамінним напоєм на вечірках, урочистостях та інших різноманітних заходах.

Класичний рецепт червоного мартіні включає кілька основних інгредієнтів, таких як червоне вино, вермут і апельсиновий лікер. Провину додаються різні спеції та трави, які надають коктейлю неповторного аромату. На додаток до цього багато барменів додають фруктові соки, сиропи або лимонний сік для більш яскравого і соковитого смаку.

Однак, рецепт червоного мартіні може змінюватись залежно від регіону та переваг. Деякі додають у коктейль гренадин, щоб надати йому солодощі та кармінового кольору, а інші воліють додавати свіжі фрукти або ягоди для створення більш фруктового та пряного смаку. Важливо, що кожен інгредієнт, доданий у коктейль, надає йому своєрідні нотки та характер, роблячи його унікальним та незвичайним.

ІнгредієнтКількість
Горілка30 мл
Вермут30 мл
Гренадін15 мл
Лимонна кислота5 г
Лідза смаком
Оливки2 шт.

Чим розбавляти мартіні червоний?

Чим розбавити Найкраще підійде гранатовий, вишневий, грейпфрутовий, ну і класичний варіант – апельсиновий. Можна розбавити Мартіні Россо ще й негазованою мінеральною водою. А гіркоту вермуту відмінно прибере горілка чи джин.Але дотримуйтесь пропорцій: 4-5 частин до однієї частини вермуту.

Як правильно пити мартіні?

Подавати можна з кригою, прикрасити цедрою апельсина. Рекомендована температура подачі 10-12 градусів для цього необхідно за півгодини охолодити пляшку в холодильнику або скористатися льодом. Великою популярністю користується Мартіні Россо з доданими замороженими фруктами – полуницею, черешнею, вишнею.

Чим відрізняється червоний мартіні від білого?

Bianco – світло-жовтий вермут з ​​насиченим та тонким ароматом білого персика, пряного майорану та нотками свіжого чебрецю. Rosso – класичний червоний вермут з ​​ароматом ванілі, чорної вишні та вершкової карамелі.. Extra Dry – білий сухий вермут з ​​ароматом м'яти, шавлії та орегано.

Що додається до мартіні?

"Мартіні" змішують з кислими соками без м'якоті. Добре поєднуються з пряним ароматом цитрусовий, гранатовий та вишневий фреші.. Виражений смак соку не зробить "Мартіні" рідким, при цьому можна значно знизити міцність.